Droši vien ikviens atceras ābolu biezeņa garšu, ko kādreiz pārdeva litra burciņās, un tas bija ļoti garšīgs. To ir diezgan viegli pagatavot, ja izmantosiet mūsu recepti.
Pēc šīs receptes pagatavotais ābolu biezenis izrādās maigs, garšīgs un veselīgs. Tas lieliski sader ar pankūkām, un ir neticams prieks to ēst ar karoti.
No šī sastāvdaļu daudzuma sanāk 2,5 litri ābolu biezeņa.
Sastāvdaļas:
- Jebkuras šķirnes mizoti āboli – 3 kg
- Ūdens – 300 ml
- Cukurs – 200 g (saldumu var pielāgot pēc saviem ieskatiem)
Pagatavošana:
Nomazgājiet ābolus, nomizojiet, izņemiet serdes, izņemiet sapuvušas un tārpainas vietas, sagrieziet šķēlītēs.
Lasi vēl: Kuri cilvēki dzīvo ilgāk – apaļīgie vai tievie? Jūs būsiet pārsteigti
Sagrieztus ābolus ievieto katlā, pārlej ar ūdeni, uzkarsē uz lielas uguns, no vārīšanās brīža pārklāj ar vāku, vāra 15-20 minūtes, samazinot temperatūru līdz vidējai.
Āboliem jābūt ļoti mīkstiem un labi izvārītiem. Izspiediet tos caur sietu vai sasmalciniet ar blenderi līdz biezeņa konsistencei, pievieno cukuru un vāra vēl 5-7 minūtes, maisot. Šajā gadījumā jāuzmanās, lai katliņš nepiedeg.
Gatavu ābolu biezeni karstu ielej sterilās burkās, aiztaisa ar vāciņiem un ietin, līdz atdziest.